כיריים-אינדוקציה
כיריים-אינדוקציה– כיריים-חשמליות– הם כיריים לבישול המבוססים על אינדוקציה מגנטית במקום על בישול בגז או בכיריים חשמליות כיריים אינדוקציה או כיריים חשמליות הופכים להיות יותר ויותר פופולריים בשנים האחרונות.
מעבר ליתרונות, הציבור לא מודע כי הכיריים המבוססים על שדה מגנטי ופולטים שדות מגנטיים חזקים.
כיריים אינדוקציה הם כיריים חדשניים הפועלים על חשמל ובאמצעות מגע, דהיינו אתם שולטים בהפעלתם ושינוי הטמפרטורה באמצעות מגע יד אדם.
השינוי העיקרי בכיריים אינדוקציה לעומת כיריים חשמליות הוא כיריים אינדוקציה מפעילות שדה מגנטי סביב כלי הבישול הכוללים בעצמם תחתית מגנטית.
החימום נעשה אך ורק בכלי הבישול, ורק כאשר מניחים אותם על הכיריים.
במילים אחרות בכיריים אינדוקציה אין גוף חימום כמו בכיריים חשמליות, אלא כלי בישול שמתחממים. היתרון המשמעותי של כיריים אינדוקציה הוא שתהליך החימום הוא מיידי ומהיר, אך מצד שני אנו עלולים להיחשף לקרינה המסוכנת ובנוסף לכך לא ניתן להכין באמצעותם מאכלים מסוימים, לדוגמה מאכלים הדורשים הקפצה על מחבת – החימום פשוט נפסק כשמרימים את המחבת לבצע את ההקפצה.
כיריים חשמליות
כיריים חשמליות מתבססים על חשמל כמקור האנרגיה בהספק שנע בין 800 ל-5,000 ואט. בכיריים המבוססות על גז כמקור אנרגיה יש אפשרות לשלוט באופן מדויק על חום הבישול באמצעות שינוי עצמה של הלהבה. לעומת זאת בכירים חשמליות הכיריים פועלות בעצמה קבועה וקשה מאוד לדייק בבישול. בכירים גז פיזור החום אינו אחיד ואילו בכיריים החשמליות פיזור החום אחיד לאורך כלי הבישול.בכיריים חשמליות הקרינה גבוהה יותר מאשר בכיריים אנדוקציה.
בשנים האחרונות שמענו לא פעם אחת על דליקה כתוצאה מהשארת כיריים דלוקות, ובחלק מהמקרים התוצאות היו טרגיות. לכן ברור שכל אדם הרוכש כיריים, ירצה לדעת עד כמה הן בטיחותיות. במקרה זה ניתן לטעון כי כיריים מגז נחשבות למסוכנות יותר עקב סכנת הדליפה או הבעירה אם כי במהלך השנים נכנסו לתמונה פיתוחים שונים שמשפרים את המצב. לדוגמה : כאשר האש אינה דולקת, אספקת הגז נפסקת, מה שמקטין מאוד את הסיכוי לדליפת גז או לדליקה חלילה. בכיריים גז אין כלל סכנה לקרינה , מהבחינה הזו הכיריים בטוחות מאוד בהשוואה לכיריים חשמליות. כיריים חשמליות העשויות מזכוכית קריסטלית מעמידות סכנה של סדקים או שבירה, מה שמצריך עלויות לא מבוטלות על החלפה.
הסכנה העיקרית של כיריים חשמליות היא הקרינה האלקטרומגנטית הגבוהה מאוד. ככל שהזרם גבוה יותר הקרינה גבוהה יותר. בנוסף לכך בכיריים חשמליות מגע מקרי במשטח החימום הלוהט, שאינו מתקרר במהרה יכול לגרום לכוויה קשה מאוד.
קרינה כיריים אינדוקציה
בכיריים אינדוקציה טיפוסית המשמשת לבישול ביתי, השדה המגנטי החזק נוצר בתחום של כ- 30 ס"מ מקצה הטבעת החיצונית של הכירה.
ככל שמתרחקים יותר, עוצמת השדה המגנטי פוחתת במהירות.
לכן מומלץ לשמור מרחק של כ- 30 ס"מ מכיריים אינדוקציה .
כאשר כיריים אינדוקציה מופעלים באופן תקין ומניחים עליהם סירים וכלי בישול בקוטר מספיק גדול המכסה את רדיוס הכיריים.
בישראל אין הנחיות לשימוש בכירים אינדוקציה , לרוב יש פרטים והנחיות בספר היצרן.
לסיכום – הטכנולוגיה המתקדמת בימנו מאפשרת שימוש מהיר ויעיל הכרוך בהכנת וחימום האוכל.
רבים בוחרים להשתמש במכשיר המיקרוגל, ואילו אחרים מעדיפים לבצע את השימוש בתנור כיריים אינדוקציה הנדלקת במגע.
אין זה משנה מהי בחירתכם כל עוד אתם דואגים שהשימוש יהיה בריא, יעיל , נקי מקרינה ונוח עבורכם באופן אישי.
קרינה כיריים חשמליות
בהתבסס על תוצאות מחקרים אפידמיולוגיים המצביעים על עודף תחלואה כתוצאה מחשיפה ממוצעת לקרינה שמעל ל- 2 מיליגאוס, בשנת 2001 קבע ארגון הבין לאומי לחקר הסרטן שמתקנים היוצרים סביבם שדה מגנטי בתדר של רשת החשמל הינם "מסרט אפשרי". המחקרים האפידמיולוגיים מצביעים על כך, שבחשיפה ממוצעת של 3-4 מיליגאוס יש פי שניים יותר מקרי לוקמיה אצל ילדים מאשר בחשיפות נמוכות יותר. לכן חשיפה של עשרות רבות של מיליגאוס היא סיכון בלתי סביר ובלתי מוצדק ומן הראוי למנוע אותו.
קרינה ממכשירי חשמל ביתיים-המשרד להגנת הסביבה
כיריים אינדוקציה או כיריים חשמליות קרינה גבוה בהשוואה לכיריים גז.
מדידת קרינה כיריים אינדוקציה או מדידת קרינה כיריים חשמליות .
שרות מקצועי אמין ואיכותי למגזר הפרטי העסקי והציבורי. המדידה מבוצעת על ידי מהנדס חשמל ואלקטרוניקה , בודק קרינה מוסמך מהמשרד להגנת הסביבה ומכון התקנים .
חייגו עכשיו 050-6776638 שמוליק